keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Mitähän sitä tuli cossattua?


Hei vaan,pitkästä aikaa taas kirjoittelen tännekkin. 
Minun on pitänyt tehdä jonkinlaisia wip postauksia cosseista mitä olen tällä hetkellä tekemässä,mutta jotenkin en ole vain jaksanut vielä kirjoittaa sellaista postausta,ehkä sitten myöhemmin kun puvut ovat valmiita. Tosin twitteriin ja faceen olen kyllä kuvia postaillut,mutta kyllähän sitä tännekkin sitten myöhemmin jotain hauskaa niistä kirjoittaa. 

Ajattelin jo nyt tehdä postauksen tämän vuoden cosseista mitä olen tehnyt. Vaikka tätä vuotta on vielä n. 2 viikkoa jäljellä, mutta voi olla etten muista/jaksa/kerkeä myöhemmin kirjoitella mitään. Mutta ajattelin tässä nyt kun innostusta tähän edes on niin jotain pientä kirjoittaa. 


hieno paint kuva : D


Tuntuu,etten olut kovin montaa uutta pukua tälle vuodelle tehnyt,mutta toisaalta kun katselin noiden pukujen kuvia,niin osa niistä on ollut jonkin verran "suuri töisiä" itselleni.

 Nanakuman ja Lokin asut olivat jo joskus aikoja sitten aloitettuja pukuja,mutta viimein päätin nekin tehdä valmiiksi. Pidin todella paljon Nanakuman asusta ja siitä tuli jopa siistin näköinen. Asua oli mielestäni kiva pitää päällä vaikkakin housut oli semmoiset,että valovatko nilkkoihin vaiko ei.
 Lokin asuun en ole kuitenkaan ihan 100% tyytyväinen. Noh se oli kuitenkin ensimmäinen kerta kun olin tekonahkasta mitään shortseja suurempaa tehnyt. Mutta siinä mielessä olen kyllä iloinen että sain viimein kyseisen puvun tehtyä kun tämäkin piti tulla 2014 vuoden kesä desuun. Ja kun kyseinen sarja/peli on itsellä lähellä sydäntä. Olisi kyllä mahtavaa vielä joskus päästä shoottailemaan Nanakumaa ja Lokia kunnolla ja saada lisää kuvia asuista. Nanakuman puvusta kun minulla ei ole kun joki todella laadukas peiliselfie mikä oli otettu ennen coniin menoa 8D. 

Pari ns. kaappicossiakin tuli toteutettua. Psycho pass Kogami ja diabolik loversin Azusa.
Kogamiin olin aluksi tekemässä takkia,mutta loppu peleissä stressi leveli ja innostus koko takin tekoon meni ja repäsin sitten kaapista joskus vuonna nakki ja muussi ostetun mustan jakku takin. 
Mutta kuitenkin pääsin ensimmäistä kertaa tekemään "pyssy propia". Jonkin verran sai pähkäillä,kun tuota dominator pyssyä teki,mutta sitä oli kuitenkin ihan hauska työstää vaikkei se nyt mikään maailman hienoin ollut.
Azusan casual versiota en edes ollut ajatellut tälle vuodelle ollenkaan. Azusa ja Ruki oli minulle ja kaverille "plan B", koska emme saaneetkaan Mitsutada ja Ookurikara cosseja tehtyä. Mutta Azusan vaatteet oli jostain ale myynneistä ostettu ja hieman muokkailtu. 

Sitten ne ehkä omat suosikit eli Silica, Kagamine Rinin colorful 3 art book:in kansikuva ja Mika. 
Jos vaikka ensin jotain Silicasta. Tykkäsin todella paljon tehdä Silican pukua ja odotin kanssa innolla hänen cossaamista,koska pääsin taas Gaitsun kanssa cossaamaan SAO:sta. Naureskelimme että nyt tällä kertaa meidän pituus ero jopa sopi,koska viimeksi cossasimme kiritoa ja lisbethiä. Olin myös miettinyt pitkään että tekisin jonkun puvun tuosta keiju pelistä (tai niinkun itse tuppaan sanomaan "nuo keijukeijoversiot" ). Pääsin kanssa ensi kertaa kokeilemaan rintahaarniskan tekoa. Materiaalina käytin softista ja loppu tulos oli ihan ok ensimmäiseksi haarniskaasiaksi. Muutenkin oli kiva päästä cossaamaan tuolaista söpöä tyttö hahmoa. Vielä joskus haluaisin tehdä SAO:sta Leafan puvun! ;u; 

Rin oih rin. Tämä puku oli ollut todella kauan yhtiä unelma cosseja, koska rakastan todella paljon suzunosuken vocaloid artia ja muutenkin hänen artia todella paljon. Uskaltauduin jopa ensimmäistä kertaa osallistua ihan kunnon cosplay kisoihin eikä hall cosplay meininkiä. :'D Olin aluksi ajatellut jonkinlaista mokka kangasta rinin takkiin,mutta sopivan sävyistä kangasta ei löytynyt ja muutenkin nuo mokka kankaat mitä katselin olivat aika hintavia. Päädyin sitten takki ja mekko kankaassa eräänlaiseen juhla kankaaseen jonka nimeä en nyt muista. Näin jälkeenpäin hieman ehkä kadun kangas valintoja,mutta noh ollutta ja mennyttä. Eniten ylpeä olen rinin puvussa takissa ja vyössä olevista kirjailuista. Aluksi luulin,että minulta loppuu aika vyön kirjailujen kanssa,mutta onneksi kuitenkin sain senkin tehtyä. Koasti olen yrittänyt taas miettiä pukuja mihin pääsisin kirjailemaan,koska pidin siitä puuhasta todella paljon. Kokonaisuudessaan Rinin puku oli mielestäni onnistunut vaikka toki jotain ongelma kohtia siinäkin puvussa on ja mitkä olisi voinut tehdä paremmin. 

Sitten tämä blondi vampyyri urpo. Mikan cossin olin tehnyt traconiin missä meillä oli pieni ryhmä. Nykyään minulla on suuri viharakkaus suhde koko owari no seraph sarjaan,mutta silti haluaisin vielä tehdä pukuja kyseisestä sarjasta. Ja eihän tuota vihaa toki mennyt Mikan puvun tekoonkaan, koska takki ja viitta ja miksi. Cossinhan tein anime version pohjalta ja japanin matkalta oli tarttunut mukaan semmoinen hieno pieni muovitasku missä oli mikan kuva kokonaisuudessaan joten jonkin verran apua kuitenkin oli. Eikä tarvinnut tihrustaa tietokoneen/puhelimen ruudusta. 
Olen Mikan pukuun tavallaan tyytyväinen mutta puvun viitasta en tykkää yhtään. Enkä loppu pelissä ole vieläkään tehnyt miekkaa vaikka senkin olen aloittanut. Myös peruukkia olisin saanut kyllä stailata paremmin,mutta noh jos tuota blondia vielä joskus shoottailen,niin ehkä sinne sitten paremmin. 

Ai niin vielä on Yasusadan puku.....joka tosin oli aika "hei tahdon tehdä uuden puvun,mutta en mitää monimutkaista....touken ranbu...yasusada,OK!". Juurikin näin, halusin kovasti tehdä jonkin touken ranbu cossin kesä desuun,mutta en kuitenkaan jaksanut alkaa tekemään noita ns. taistelu asuja vaan päädyin tuohon "peltohengailu" asuun. Okei, en ole ihan tyytyväinen hakamiin jotka tein Yasusadalle, mutta tämä taas kerran oli ensimmäinen kerta kun tein jotain, eli ekat Hakamat. Koska jälkeenpäin sitten tein vasta Nanakuman hakamat jotka kuitenkin olivat ylhäältä pikkuisen erilaiset kuin mitkä Yasusadalla oli. Touken ranbu oli vielä silloin aika uusi juttu eikä ebayssä pahemmin ollut vielä Yasusadalle tarkoitettuja peruukkeja jotka olivat oikean sävyisiä, joten jouduin päätymään mustaan peruukkiin. Loppu pelissä Yasusadaa oli kiva cossia ja asu oli rento päällä. 

Eli yhteenveto; 2015 vuosi oli cosplayn osalta ihan jees vuosi. Paljon tapahtui ja tutustui uusiin ihmisiin jne. Joitain pukuja en saanut tehtyä mitä olin ajatellut,mutta ehkä ensivuonna saisin nekin puvut edes tehtyä shoottailu mielessä? Who knows. 
Seuraava postaus tulee varmaan olemaan jonkinlainen wip postaus,missä on todennäköisesti sekalaisesti kaikkea. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti